2012-06-12

Carlos i Desnivel

Bermudatriangeln
Carlos på »Bermudatriangeln«, 7B, Flurkmark
Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva om klättring–även under de trånga ramar som vi ställt upp för borrbult.nu (neutralt, intressant, och med norrlandsanknytning). Carlos Cabrera började klättra i Ume någon gång på 00-talet.  Först var han intresserad av mer traditionell klättring, men jag tror att i takt med att han själv blev bättre så tog hans allmänna idrottsbakgrund över och han blev mycket intresserad av på vilka sätt man bäst förbättrar klätterfärdigheter.

Carlos har sedan dess flyttat ner till Alingsås, och hjälper nu ett antal duktiga svenska sportklättrare och bouldrare med deras träningsprogram, bland andra Matilda Söderlund och Daniel Andersson men även umebon Linus Malm som ju stadigt utvecklas åt rätt håll. Det skulle naturligtvis vara intressant att höra med Carlos om detta, något som skulle passa vår profil bra. En annan klätterblaska som tänkte likadant, fast fortare, var våra konkurrenter Desnivel (världens kanske största klättertidning, med ca åttiotusen unika besökare om dagen på sin websida).

Isaac Fernández har intervjuat och under rubriken »Carlos Cabrera, entrenador de escaladores de alto nivel en Suecia« (ungefär: »C.C., tränare för svenska elitklättrare«) får Carlos svara på några intressanta frågor.

För de som har lika svårt som jag att läsa Cervantes och Borges språk gör google translate ett helt acceptabelt jobb med intervjun.
*

kommentarer