2013-04-06

Nätmobbing i hetluften!


Carlos Cabrera
Foto: Jonas Wiklund
Nätmobbingen på 8a.nu har fått Sveriges mest framgångsrika klättertränare, Carlos Cabrera att lägga engagemanget på hyllan. Carlos har tränat bland annat Matilda Söderlund i ett antal år och är en stor del i hennes framgångar både inom som utomhus.

I ett långt inlägg på den kommersiella hemsidan svarar Carlos på kritiken från sidans ägare. Bland annat framkommer att det förekommer hot i syfte att förändra klubb och förbundsbeslut i rakt motsatt demokratisk ordning. 

Tonen på en del klätterforum tenderar att vara hård, i vissa fall kanske med glimten i ögat men det är alltid den som utsätts för kränkningen som har tolkningsföreträde. Den inledande känslan kommer sitta kvar länge hos den som utsätts, oavsett vad intentionen må varit.

När sedan, som i det här fallet, ett vinstdrivande företag sätter i system att frysa ut och mobba enskilda personer i klättersverige för sin egen agenda anser vi att gränsen sedan länge är nådd!
Mobbing och kränkande beteenden får aldrig vara ok!

Tänk på att ditt scorecard på 8a stödjer hela affärsidén där antalet "klick" generar pengar till ägaren vilket direkt gör att den här typen av mobbing får fortsätta. Vill man ha koll på sina ticks eller kolla andras är 27crags ett utmärkt alternativ. Klätternyheter hittar man på UK Climbing, Planetmountain, 27crags eller nystartade Klätterbladet
 
Borrbult.nu ställer oss givetvis bakom Carlos och hoppas att han hittar tillbaks till sitt engagemang.

/ Borrbult - Crew

[EDIT] Hjälp till att få slut på dumheterna![EDIT]
Stoppa nätmobbingen av svensk klättring på 8a.nu!

8a har censurerat tråden men Hassemannen har sparat ner vissa fragment (många inlägg är bortplockade de som driver 8a.nu) för den som vill ha en bakgrund.

http://hassemannen.blogspot.se/2013/04/8anu-rensar-upp-i-sin-mobbning-for-att.html


kommentarer