2012-05-27

NBM 2012

NBM avgjordes i år i ett helt nytt område i byn Rian ca 1 mil söder om Kalix. Arrangörerna hade borstat fram 55 problem i spridda svårighetsgrader och det handlade om "total boulder", dvs att göra så många problem som möjligt under 4 timmar.



Blocken ligger utspridda i vacker skogsterräng (nåja några ligger under en kraftledning också) och både stenkvalitén och problemkvalitén är höga. Grepprikt och bitvis väldigt brant gör att Rian bjuder på rolig och inbjudande klättring. Viktor Holmqvist, Adam Evanne, Emma Lundström m.fl hade gjort ett enormt jobb med att hinna färdigställa allt till den här tävlingen vars tävlingsdatum bestämdes för precis en månad sedan och då var det fortfarande snö i skogarna.


Undertecknad hade inte de bästa förutsättningarna då jag nästan direkt kom från en 3 veckors sjukskrivning och knaprade allehanda smärtstillande piller som om det vore smågodis samt knappt tränat klättring alls sedan någon gång före jul. Den andra halvan av redaktionen (Jonas Wiklund) kom däremot till tävlingen utvilad, stark, genomtränad och med en maxburgare i magen vilket naturligtvis ledde till en förkrossande [futtigt knapp] seger på herrsidan före Jimmy Sundin och Mats (jag tränar aldrig men tar alltid en pallplacering ändå) Nordlund. 


Damklassen vanns av Liza Hellgren, Skellefteå före Linn Björ och Anu Korosuo, båda hemmahörande i Umeå. 





Resultat damklassen: 


1  Liza Hellgren
2  Linn Björ
3  Anu Korosuo 
4  Linn Karlsson
5  Eleonor Brunzell
6  Maria Larsson
7  Sophie Forsberg

Resultat herrklassen:



1  Jonas Wiklund 
2  Jimmy Sundin 
3  Mats Nordlund 
4  Oskar Norberg Lundmark 
5  Magnus Eriksson Brändström 
6  Linus Eckeskog 
7  Didrik 
8  Mackan 
9  Patrik Landberg 
10 Petter Forsmark
11 Johan Norén
12 Krille
13 Laban 
14 David Sandström 
15 Johan Engström 
16 Erik Nordenfeldt
17 Oscar Landström 
18 Mattias Myrnäs
19 Per Burström 
20 Carl Knutsson 
21 Ian Basta




kommentarer