2012-11-25

Resultat Novemberdraget 2012

Igår avgjordes den årliga bouldertävlingen, "Novemberdraget" i Umeå. Tävlingen har alltid lockat till sig många deltagare men till i år hade hela 123 (!) tävlande dammat av skorna och därmed sattes nytt deltagarrekord med råge. Möjligtvis hade årets nystartade Norrlandscup lockat en ut en del folk från andra orter för det var ett väldigt blandat startfält med många klättrare från både Stockholm, Östersund, Härnösand, Sundsvall, Luleå, Älvsbyn m.m. 


Foto: Petra Lundmark

Poängräkingssystemet var nytt för årets upplaga och innovatören Saku Korosuo hade tidigare provat det vid en par tävlingar i Finland med gott resultat. Alla problem gav 100p som sedan fördelades mellan de klättrare som klarade det. Rättvist och med en mycket jämn placeringsfördelning som följd! Tävlingsproblemen var välbyggda och varenda millimeter av väggen utnyttjades på något sätt.


Vinnaren Jocke Berglund ! Foto: Petra Lundmark

Herrarnas klass vanns av Jocke Berglund från Stockholm i, vad jag skulle vilja säga, överlägsen stil. Han vann kvalet med 234,68p och såg helt omänsklig ut i finalen. Tvåa blev Danny Medina (?) efter en stark finalklättring. Tredjeplatsen togs av fjolårsvinnaren Adam Evanne från Luleå som var tvåa i kvalet med 168,38p

På damsidan var det jämnare och här drog fjolårsvinnaren Linn Björ, UKHK det längsta strået och vann med knapp marginal över Nanna Söderin från Östersund. Trea blev Anu Korosuo också hon tävlande för UKHK. Damcupen ser därmed ut att kunna bli en jämn och fin historia över tre deltävlingar!Anu Korosuo på ett av finalproblemen. Foto: Petra Lundmark

Det enda som fanns att gnälla på var väl trängseln. Undertecknad tog sig aldrig upp på "balkongen" för att testa de problem som var byggda där eftersom det vid den tidpunkten var 15 min kö och "en ut en in" tillämpades. IKSU är i minsta laget för att hålla tävlingar av den här kalibern och det är kanske dags att ledningen på bygget sätter spaden i jorden och ser till att Norrland får en ordentlig tävlingshall för både rep och bouldering då intresset helt klart verkar finnas. 


Herr


1. Jocke Berglund - Sthlm

2. Danny Medina - Sthlm
3. Adam Evanne - Luleklättrarna

Dam

1. Linn Björ - Ukhk
2. Nanna Söderin - Östersund
3. Anu Korosuo - UkhkKomplett resultatlista är utlagd av IKSU klättring och den hittar du HÄR!

Norrlandscupens facebooksida 


kommentarer