2013-10-11

How to make Fake friends (8c) in Kalymnos!

Med åldern och åren har vi slutat förvånas men en sak är säker, vi kommer aldrig sluta glädjas med Umeås stolthet Urban Dufva.

Dag Knutsson som är just hemkommen från ännu en Kalymnosresa rapporterar att Sveriges kanske hemligaste klättrare än en gång visat vart skåpet ska stå genom att skicka ytterligare en 8c.

Leden heter Fake Friends, är "bara" 32 m lång och bultades i maj 2009 av inflyttade Simon Montmory men FA blev en månad senare av underbarnet Alex Megos som gick den på blick.

Foto: Dag Knutsson
Urban fick ihop leden efter några smärre bakslag. Eller vad sägs om att efter rätt uppladdning komma upp till slutet på leden och inse att både hängare och QD blåst bort under natten? Bara att hoppa och försöka på nytt. Efter en hängarstöld på en intilliggande led och en heroisk insats av Dagge blev leden klätterbar igen. Ytterligare ett misslyckat försök med blodiga fingertoppar följdes av en tejpning och en stabil tick.

Fake friends står som 8b+ i den tryckta föraren men på 27crags är den inrapporterad som 8c. Urban, som äntligen erkänner sig vara i god form och har några tidigare 8c under bältet är tvärsäker på den högre graden så då finns ingen anledning att tvivla!

Vi gör hatten av och gratulerar å det grövsta till ännu en stabil och imponerande prestation.Fransman klättrar "Fake friends, 8c"


kommentarer