2018-11-18

Novemberdraget 2018

 

Äntligen är Umeås och en av Sveriges största klätterhallar invigd! Detta genom att 2018 års upplaga av Novemberdraget genomfördes igår, lördag.

Trots en ny hall (eller tack vare) begränsades antalet startplatser till 200 personer, platser som tog slut på mindre än en vecka från de släpptes. Vid registreringen ringlade köerna långa och stämningen var hög.

Carlos Cabrera håller ett inledande tal
Kval i 4h på 80 boulderproblem i gradspannet 4-7C+. Deltagarna fick räkna sina 10 svåraste problem de klarat under den tiden och 4 i dam respektive herrklass gick till final. Flash gav bonusutdelning för att lite enklare kunna särskilja placeringar i resultatlistan.

Till final på damsidan visade det sig att de på förhand tippade: Nanna Söderin, Östersund KK, Tove Wåhlin och Karina Tommik, Luleå KK och Anna Bergström, UKHK var de starkaste i kvalet och gick vidare till final.

Finalen försökte följa IFSCs regelverk så gott det gick men på tre problem istället för fyra. Ledbyggare av finalproblemen var IKSUs egna ledbyggare, Daniel Andersson, Magnus Eriksson Brändström och Kristoffer Lindbäck.

Damerna var först ut och första problemet toppades av Anna, Tove och Nanna, där både Nanna och Tove flashade. Resterande två problem fick tyvärr ingen topp och damernas tävling avgjordes på backtrack till kvalet eftersom Nanna och Tove fick samma resultat i finalen. Då Tove hade bättre kvalresultat slutade finalen:

1. Tove Wåhlin, Luleå KK
2. Nanna Söderin, Östersund KK
3. Anna Bergström, UKHK
4. Karina Tommik, Luleå KK


Anna Bergström på damernas andra finalproblem

Nanna Söderin, Östersund

Tove Wåhlin väntar på sin tur

Karina Tommik, Luleå KK

Vinnare - Tove Wåhlin, Luleå KK

På herrsidan var det dock två deltagare som ändå landade på exakt samma poäng vilket gjorde att herrarnas final kom att stå mellan fem klättrare istället för fyra:

Dag Knutsson, UKHK, Peter Schibbye, Sundsvall KK, Love Cho, Umeå, Mikael Andersson, Östersund KK och Alexander Håkansson IKSU Klättring.

Först ut var Love som tidigare sett ut att visa på god form. Första finalproblemet var ganska akrobatiskt med slopers, hopp och tåkrokar och när hemmasonen Dag Knutsson som näst sist ut i startfältet brände till med en flash till tonerna av tung techno lyfte nästan taket i hallen!

Dag, Mikael och  Peter var de enda som toppade något problem. Peter visade dessutom på att det är möjligt att både vara lång och löjligt stark och räknat till antalet zoner drog han sedan det längsta strået och vann hela tävlingen.

1. Peter Schibbye, Sundsvall KK
2. Dag Knutsson , UKHK
3. Mikael Andersson, Östersund KK
4. Love Cho
5. Alexander Håkansson, IKSU Klättring.

Mikael Andersson på herrarnas första finalproblem

Mikael Andersson, Östersund KK

Dag Knutsson, UKHK

Love Cho

Vinnare - Peter Schibbye, Sundsvall KK

Dag Knutsson på herrarnas sista problem

Alexander Håkansson, IKSU Klättring

För första gången i tävlingshistorien här uppe hade det anlitats en DJ duo och en rejält fet musikanläggning vilket gjorde att arrangemanget på tävlingen visade på en helt ny nivå av vad som är möjligt att genomföra i den här landsänden. Vi ser fram emot vad resten av Norrlandscupen kommer att erbjuda och framförallt vad vi har för kommande tävlingar att se fram emot på IKSUs nya anläggning i Umeå.
Fullständiga resultat från tävlingen hittar ni i länken nedan.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17tVe4RWF_r1hfZ6Epr98_YfSfurzEf5S9y5y9h08uyQ/edit?usp=sharing


Köp vår förare: Norra Kustlandet, klättring i Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten
kommentarer