2007-04-21

IKSU Totalboulder - 2007

Av: Pär Lindholm

Idag genomfördes den första tävlingen i Total Boulder-format i Umeå. Med nya, feta strukturer och massor av arbetstimmar fick vi i Umeå chans att delta och beskåda en riktig klättertävling. Det var grymt!Petra & Linnéa på problem 2 respektive 3. (Kolla noga så ser ni Tattarn uppe på videohyllan ovanför boulder 3).


Kvalet pågick mellan 9 och 12 och sen började finalen klockan 13.30. Tjejerna körde först och Petra visadeatt gammal är äldst och satte fyra av fem problem. Jämnare kamp var det om andraplatsen. Sara och Linnea landade på samma poäng men Linnea gick segrande ur den striden genom färre antal försök.


Petra på väg mot segern i på sista problemet, en lång dyno.

Sen var det dags för herrarna. Här var det i ärlighetens namn inte ens spännande. Martin var den enda som gjorde alla problem i kvalet och flashade sedan alla fem problem i finalen. Otroligt imponerande med tanke på att det bara var tvåan Mats som överhuvud taget klarade problem tre, med 20 sekunder kvar på klockan.

Resultat damer:
1. Petra Rantatalo
2. Linnea Forsmark
3. Sara B
(Tyvärr så vet jag inte namnet på de tjejer som kom på 4:e & 5:e plats.)

Resultat herrar:
1. Martin Fransson
2. Mats Nordlund
3. Conny Dahlin
4. Joakim Rocklöv
5. Cristian Castro

Ett enormt arbete med att bygga boulders och fixa priser hade Mange Eriksson, Dag Knutsson, Per Gunnarsson, Hasse Andersson, Nils med flera lagt ner. Det jobbades på den stora final-ställningen fram till 02.00 på lördag morgon. 50 tävlande och någonstans kring 100 åskådare på finalen. En dag med strålande sol och perfekt temperatur för hård bouldering utomhus och så väljer alla att klättra inomhus. Det visar verkligen hur roligt det kan vara med plastklättring under rätt förutsättningar!

Personligen trodde jag det skulle bli inomhuspremiär för året. Men nej, i torsdags berättade min ryggfixare att det skulle jag absolut låta bli om jag ville ha någon chans att min axel skulle växa ihop. Så tyvärr. Nästa vinter, då jävlar!

kommentarer