2011-03-14

I went to Spain a week, and all you get is this lousy photo

Siuranella sud
Foto ©: Jonas Wiklund

Jag har inget speciellt att förtälja om Spanien annat än sådant som redan är välkänt: Siurana är ytterst bra och föraren man skall ha är David Brascos Siuranaförare, inte Toni Arbones etch-a-sketch. Den enda fördelen med Tonis bok är att han tagit med sektorn Racó de Missa i Montsant, och då slipper man i så fall köpa hela Montsant-föraren. Raco de Missa ligger en mil från Siurana och erbjuder långa leder på positiva fingerhål, vilket ger en fin omväxling från klättringen i Siurana.

Margalef är rätt dåligt*. Åk inte dit om du inte gillar korta överbultade leder med positiva vassa pockets. Åk till Siurana istället. Campingen i Siurana är fräsh och de har fin sovsal (10 € /natt), och stugor med fyra bäddar för 40 € natten. Vad det kostar att tälta vet jag inte, men på östeuropeisk budget kan man ju alltid tjuvcampa i grottan och smyga in på campingen för att laga mat. Campingen ägs av Toni Arbones, så de säljer naturligtvis bara hans guidebok. Har ni tänkt köpa David Brascos förare väl där nere i Spanien så kan ni besöka klätterbutiken i Cornudella de Montsant, som ligger strax nedanför byn Siurana.

Från Umeå kan man flyga till Barcelona med SAS eller Norwegian över Arlanda, eller alternativt med City Airlines med en stop-over i Göteborg. Ett ytterligare alternativ är att åka Ryan Air från Skellefteå direkt till Girona. Väl nere i Barcelona hyr man en bil, rattar in iCat fm, och styr upp i bergen; jag tror det är riktigt segt att ta sig till Siurana/Margalef/Montsant med kollektivtrafik.

Det enda vi kan erbjuda i fotoväg denna gång är ett överarbetat och riktigt anskrämligt mobilfoto. Ursäkta.

______
Fotnot:* Jonas-fakta. Jag har varit på en sektor i Margalef, de övriga sektorerna är säkert fantastiska eller något.
kommentarer