2011-07-10

... och råttan på repet

Ny fritur på Offerhällan: Ljudvallen, 8. 30 meter, eget, två bultar + ankare.

Fredrik borstade linjen runt år 2007, och jag och Fredrik slog i ett ankare samt två ledbultar och borstade färdigt år 2009. Av olika anledningar blev det inte läge för ett återbesök förrän nu i år. Ljudvallen är ytterligare en riktig klassled på Offerhällan, och erbjuder mycket varierande klättring med chans att utnyttja alla möjliga tekniker: väggpartier, undertagstraverser, dieder, tak och fingersprickor skall klättraren övervinna för att ta sig upp. Jag klättrade med två rep och knöt ur det ena repet från ett bra handjam en bit upp, men för den som är okänslig för repdrag går den nog fint att klättra med ett rep.

Det enda som behövs varnas för är en riktig aggressiv brunråtta som bor på hyllan leden startar från. När jag gjorde första ledförsöket så stod Fredrik i stand inklippt i trädstubben längst till höger då råttan kröp ut ur sitt bo och bet Fredrik i foten. Sedan när Fredrik flytt längre upp på hyllan passade råttan på att bita av mitt rep, två decimeter från mitten, och göra om mitt 60 meters-rep till två 30 meters-rep. Ouch. Dubbelouch.


Och katten på råttan, och råttan på repet, och repet på oxen, och oxen på vattnet, och vattnet på elden, och elden på riset, och riset på pojken och pojken gick till skolan.
kommentarer