2013-05-17

Högsäsong för block! [Uppdaterad]

Snön har smält, klippan torkat och säsongen är i full gång.

Linn Björ repeterade igår Greven, 7B+ på Hökberget i Umeå efter tre dagars arbete. Jag tror det var personbästa för Linn och jag vet faktiskt inte om någon annan norrländsk dam gjort ett problem med högre grad? (Kommentera gärna isf!)

Robert Österholm presterade också igår med en repetition av sittstarten till Traicion, 7C+, i Skottsund, Sundsvall, ett populärt problem som han själv borstade upp för två år sedan. Gradmässigt är det också tangerat personbästa för Robert.

Samtidigt var Fredrik Bodin ute för att städa upp lite på det klassiska men kanske lite bortglömda sport- och blockområdet i Nolby söder om Sundsvall och passade på att sätta upp en ny 7C, Katod.

Längre norrut gjorde Kristoffer Lindbäck en “typ-flash” av Scarface, 7B, på det alldeles nyfunna boulderområdet i Ängesbyn 25 km från centrala Luleå.


Tillbaka i Umeå så klättrade Linus Malm sittstarten till Android, 6C, i Norrmjöle golfby vilken tydligen förtjänade ett helt nytt namn: 3, 7C+.


Bra väder över norra Sverige i går alltså!

I mer internationella nyheter så har Geir Söderin från Östersund stannat till i Schweiz på väg hem från Spanien och passade på att flasha Foxy Lady, 8A, den första i graden som Geir flashat tror jag. Mer på Geirs blogg.
kommentarer