2011-10-31

Mer Kalymnosnytt

Foto©: Johan Sundkvist. Urban Dufva onsightar »Zero Chicon«

Kalymnos blir bara mer och mer populärt som vår- och höstresmål. Några av dem som gjort Kalymnos till sitt andra hem är Urban Dufva och Sofie Björkman.

Urban har haft en frusterande fingerskada i över ett år; en skada som varit så illa att kortison injicerats i en inflammerad led. I höst verkar äntligen fingret ha kunnat belastas lite hårdare och Urban säger sig veta exakt vad han behöver bli starkare på (hemska tanke... en ännu starkare Urban!)

Som ett litet kvitto på att styrkan och formen är god fick Urban gå både Zero Chicon och Debout les Mortes på sektorn Galatiani på blick. Båda lederna är graderade 8a (nordisk 9-).

Foto©: Johan Sundkvist. Urban Dufva klättrar »Zero Chicon« på blick


Av princip brukar jag inte skriva om norrlänningar i exil (eller ens låtsas om att de existerar) men i sammanhanget så passar det utmärkt att länka till Geir Söderin som bloggar om sin lyckade Kalymnosresa, där han bland annat klättrade två leder i grad 8b (nordisk 9) på blick! Såvitt jag kan erinra mig så är Said Belhaj den enda svensk som klättrat hårdare än 8b på blick.
kommentarer