2012-02-05

2012 års upplaga av SSBM!


Linus på väg att vinna Strömbäcksmästerskapen för skalliga

Efter ett års uppehåll var inbjudningstävlingen "Strömbäcks Slutna BoulderMästerskap" tillbaks igen i mange och linas klättergym. Till denna, tredje i ordningen, upplaga av tävlingen var de flesta av norr- och västerbottens starkaste klättrare med på inbjudningslistan men pga väder och jobb slutade deltagarlistan vid fem starka klättrare:

Urban Dufva, västerbottens (och förmodligen norrlands) bästa ledklättrare med 8c(+?) som personbästa i bagaget. Regerande SSBM mästare sedan de två föregående tävlingarna.

Linus Malm, IKSU profil som bland annat satt upp "Nirvana indirect, 8A" i Mosjön och som dessutom den här vintern visat sig starkare än någonsin.

Henke "fladderfot" Johansson. Tvåbarnsfar med en stark förkärlek för fladdriga dynoproblem. Hälkrokarnas mästare och klättrar stadigt i 7C registret.

Dag "Dagge Dampfan" Knutsson. Killen med hydralik i armarna och som aldrig stött på en dålig sloper. Har bland annat gjort superklassikern "Eclipse, 7C" i fontan, redan som litet barn.

Magnus Larsson. Dalmas som flyttat upp till Umeå på senare tid. Stennäset som hemmaområde trots att han är från Säter. Krimpar hårdare än någon annan!

Det som framförallt skiljer SSBM från andra tävlingar är själva tävlingsformatet. Detta är givetvis framtaget för att sätta största möjliga press på deltagarna och går till enligt följande.

7 st tävlingsproblem avklaras i ordning. Alla deltagare har 5 försök på sig på varje problem och greppoängen är fördelade enligt 1-2-4-8-16p. Vid flash får man 4p i bonus, andra försök ger 3p bonus osv... Man kan alltså maximalt få 20p ifall man bränner av en flash. Den tävlande som vunnit ett problem går sist ut på nästa så formatet kan straffa en ganska hårt ifall man begår misstag. I år hade vi dessutom lagt in en liten tvist inför sista problemet där vi vände på startordningen och lät ledaren av tävlingen gå ut först. Här delades dessutom ut 5 bonuspoäng ifall problemet toppades ut. Årets maxpoäng var således 145p

En oerhört jämn tävling ända till sista problemet gav tillslut följande resultatordning:

1. Linus Malm, 142p
2. Dag Knutsson, 141p
3. Urban Dufva, 140p
4. Henke Johansson, 67p
5. Magnus Larsson, 56p

Tävlingen efterföljdes i sedvanlig ordning av aktiviteter i idrottshallen, öl, bastu, middag och klätterfilm!

mvh / Tävlingsledningen


kommentarer