2012-06-03

Boulderträff - Degerberget, ByskeLänge har vi hört rykten om ett nytt "hemligt" boulderområde i Skellefteåtrakten. På lördag den 9:e Juni kl 12.00 bjuder Skellefteå KK in till en boulderträff vid Degerberget utanför Byske. Det finns enligt Erik Nordfeldt ett 50 tal problem i dagsläget i gradspannet 4 - 7B samt ett antal projekt som hoppas på att få smisk. Man uppmanar även till att folk tar med sig borstar för att plocka fram nya linjer.
Sväng av E4 vid avfarten strax norr om Byske. Följ vägen mot Fällfors till Selet (passera Byske Äventyr på högersida). Sväng vänster mot Norrlångträsk och passera bron över Älven. Tag andra grusvägen till höger och följ den i ca 4 km till en korsning. Sväng vänster och håll vänster även vid nästa korsning. Håll vänster tills ni kommer fram till en vändplan. Har ni kört rätt bör berget ligga på er vänstra sida och det är här ni parkerar. 

Ryktet gör även gällande att Fredrik Brännström, Skellefteåtraktens kanske hetaste blockfinnare hittat ett ännu större område i närheten av Ske-å med mycket stor potential. Ska bli kul att höra mer om detta då han bland annat var först att upptäcka Jävre m.m...

Vi kommer på lördag! Gör du? kommentarer