2016-01-07

Jullovsprestationer

Umestudenten Jimmy Karlsson har varit i Albarracin och bouldrat över julledigheterna. Där lyckades Jimmy skicka Zarzaparrilla, 8A+.
Jimmy Karlsson på Zarzaparilla

Jimmy berättar att Zarzaparilla har ett väldigt svårt sista flytt där han föll hela tiden, men att han lyckades motstå omkringliggande pärlor och kämpa ner den.

Albarracin har ju Martin Fransson skrivit om för länge sedan här på borrbult, sedan dess har vi hört rykten att det är rikigt skitigt i skogen, med hundar och människobajs överallt. Albarracin har också haft rejält med accessproblem de senaste åren. Det har tydligen blivit bättre för Jimmy skriver att
Albarracin är riktigt bra tycker jag, ganska brant och mestadels bra grepp. Väldigt fin skog och det har faktiskt städats upp bra sen vi var där för två år sedan.

I en helt annan del av världen så har luleklättraren Kristoffer Lindbäck gjort sin andra 8b, Jai Dum på Ton Sai i Thailand.  Hela bestigningen lär finnas på film, så det ser vi fram emot! Jai Dum har också klättrats av en annan Luleklättrare,  Johan Sundkvist, men det var för sju år sedan. Tiden går inte långsamt...
Kristoffer klättrar på Ton Sai. Foto Tobias Karlsson
Om leden säger Kristoffer att det är en
väldigt fin led där man tar höjd snabbt på långa moves och [med] en hjärtekrossare mantling på slutet
Kristoffer kom för övrigt fyra på SM i svårighet i December, vilket jag tror är den bästa placeringen av en manlig norrbottning någonsin, och den bästa placeringen av en norrbottning överhuvudtaget sedan Malin Holmbergs och Sanne Lunbergs framfart.

Köp vår förare: Norra Kustlandet, klättring i Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten
kommentarer