2012-06-30

Norrbotten boulderförare - 2012

Behovet av att samla ihop och uppdatera informationen över boulderingen i Norrbotten har länge varit stort. Vi har under våren försökt få ihop de områden jag redan varit med och ritat med andra områden som utvecklats på senare tid. Detta har resulterat i denna boulderförare som vi nu publicerar här på borrbult.nu.
Omslag

 Troligen blir man aldrig helt färdig med ett sånt här projekt och uppdateringarna kommer fortsätta under hela sommaren. Ett exempel är Kantaberg, som på inget sätt är färdigt utan är mer att se som ett utkast. Till veckan kommer besök till Kantaberg att prioriteras och förhoppningsvis går det smidigt och en snabb uppdatering därifrån är eftersträvansvärd. Samma sak är Lappviksberget i Rosvik som också är i stort sett helt färdigritat. Här är det ändå så pass mycket jobb kvar ute på berget så vi har därför valt att vänta med att lägga till det området till en senare uppdatering.
Utdrag ur föraren

Utdrag ur föraren
Ett bortglömt område är Hundberget i Älvsbyn som vi, efter återbesök, absolut kan rekommendera ifall man vill kombinera bouldering med lättare repklättring.

Det här projektet hade varit helt omöjligt att genomföra utan hjälp från framförallt bouldergurun i Luleå, Marcus Lagerkvist, samt andra personer som varit med och satt upp nya problem, nya områden och gett feedback på topos och beskrivningar. Några av dessa som lagt ner tid på att guida och korrekturläsa är exempelvis Victor Holmqvist, Adam Evanne, Mikael Vesterberg, Jimmy Sundin, Emil Arvidsson, Jonas Wiklund m.fl.

Länken nedan går direkt till föraren som även går att nå via "förarsidan". Följ instruktionerna för hur den ska skrivas ut och vikas ihop.

Boulderförare Norrbotten 2012 [PDF]

Vi tar mer än gärna emot feedback så länge den är saklig och konstruktiv.

Håll till godo!


kommentarer