2013-04-12

Alltid kul på KFUM

Klätterhallen på KFUM i Umeå har fått sig en rejäl uppryckning och är numera ett reellt alternativ till den väldigt dyra klättringen som erbjuds på IKSU, särskilt för de som framförallt vill bouldra.

KFUM har i vår investerat i ett antal nya väggar för bouldring.

Bland annat så har Magnus och Hasse hjälpt KFUM att bygga en förvuxen Moon-board (dvs. en 40° överhängande plan vägg) som nu har två uppsättningar av Moon climbings standardiserade grepp. Dessutom ska de övriga hålen i dagarna fyllas med mer grepp från Ergo holds. Så för den som vill nypa av hårda problem inomhus finns gott om färdiga problem att välja och vraka bland.

Klätterhallen på KFUM är öppet mellan 07 och 22 alla dagar i veckan, och ett kort det kostar 400,- för tre månader eller 600,- per termin och dessutom ingår då medlemskap i Svenska klätterförbundet!*

Läs mer på http://kfumklattring.se/


Fotnot: Detta kan jämföras med IKSU där det kostar 125:- per tillfälle, 2475:- för 4 månader, eller 4745:- per år med klätterkort för vanliga förvärvsarbetade (studenter och ungdomar får runt 30% rabatt). Visserligen ingår då tillgång till all möjlig övrig verksamhet i det priset, men för de som bara klättrar är det till föga glädje.
kommentarer